Routes

Tijdens de Giro d'Utrecht fietsen we oostwaarts in de richting van de Utrechtse Heuvelrug. Natuurlijk proberen we ook wat hoogteverschillen mee te pakken in de routes, want dat is natuurlijk kenmerkend voor de Giro d'Italia. Vanaf woensdag 17 mei zijn de definitieve routes te downloaden vanaf deze site.

Let op: de afstanden en onderdelen zijn dit jaar anders! We hebben de komende editie een vrije toertocht van 70 km (De RTV Utrecht-route), 100 km, 130 km en 160 km op het programma staan. Daarnaast organiseren we een dikke banden race voor de allerkleinsten. Dit laatste onderdeel is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

70 kilometer

 

Utrecht - Utrecht | 70 kilometer RTV Utrecht-route

De 70 km route loopt oostwaarts richting het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en je beklimt de Pyramide van Austerlitz en de noordkant (steile kant) van de Amerongse Berg. Op de terugweg slinger je door het weide- en fruitteeltgebied tussen Amerongen en Houten. Bij het fietscafe De Proloog in Amerongen is een verzorgingspost ingericht.

100 kilometer

Utrecht - Utrecht | 100 kilometer

De route volgt aanvankelijk de route van de 70 km. Na de Pyramide van Austerlitz voert de route via Woudenberg noordwaarts langs Leusden naar de Glind. Via Renswoude kom je dan weer uit bij de noordkant van de Amerongse Berg waar de route weer samenkomt met de 70 km route. Verzorgingsposten bij De Glind en Amerongen.

130 kilometer

 

Utrecht - Utrecht | 130 kilometer

Deze route volgt t/m De Glind het parcours van de 100 km. Daarna rijd je nog verder oostwaarts naar de flanken van de Veluwe boven Ede met enkele korte klimmetjes rondom het Wekeromse Veld. Bij Renswoude pak je de route van 100 km weer op. Verzorgingsposten bij De Glind en Amerongen.

160 kilometer

Utrecht - Utrecht | 160 kilomEter

De eerste 60 km is het parcours identiek aan de 130 km route. Daarna noordwaarts langs Voorthuizen en Stroe. Via Stroe richting het Wekeromse Veld waar de route van de 130 km weer wordt opgepakt. Verzorgingsposten bij De Glind, Stroe en Amerongen.

90 kilometer graveltocht

UTRECHT - UTRECHT | 90 KILOMETER

Binnenkort wordt hier meer info bekendgemaakt over de 90 km gravel route van de Giro d'Utrecht 2023. Hiernaast zie je nu de concept route staan.

Onze partners

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen