Routes

Tijdens de Giro d'Utrecht fietsen we oostwaarts in de richting van de Utrechtse Heuvelrug. Natuurlijk proberen we ook wat hoogteverschillen mee te pakken in de routes, want dat is natuurlijk kenmerkend voor de Giro d'Italia. Vanaf woensdag 15 mei zijn de definitieve routes te downloaden vanaf deze site.

Let op: de afstanden en onderdelen zijn dit jaar anders! We hebben de komende editie een vrije toertocht van 70 km, 110 km en 150 km op het programma staan. Daarnaast organiseren we een dikke banden race voor de allerkleinsten. Dit laatste onderdeel is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

70 kilometer

 

Utrecht - Utrecht | 70 kilometer RTV UTRECHT ROUTE

Deze editie van de Giro d'Utrecht kan je ervoor kiezen om 70 kilometer te fietsen. Hiernaast zie je het eerste concept van de route. Natuurlijk zijn we er veel mee bezig om de route zo optimaal mogelijk te houden. Dat betekent dat onze route-expert wekelijks kijkt naar hoe de wegen erbij liggen, of er werkzaamheden op het programma staan en of er tijdens het evenement van 19 mei 2024 andere afzettingen zijn. Wij garanderen een prachtige route.

We gaan in noord-oostelijke richting en doen plekken als Groenekan, Eemnes, Soest en Den Dolder aan. Lekker bosrijk, verharde wegen en mooie aangezichten. Een heerlijke route voor onder meer de beginnende wielrenner. 

110 kilometer

Utrecht - Utrecht | 110 kilometer

De tweede route waaruit je kan kiezen is 110 kilometer. Dat is dus 10 kilometer langer dan je vorig jaar kon fietsen bij de middelste afstand. Een heerlijke route waarbij we richting Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Hoevelaken en Maarsbergen gaan. Zoals je van de Giro d'Utrecht gewend bent, gaan we daarmee dus ook in oostelijke richting. Hoewel het een relatief vlakke route betreft, maak je toch stiekem bijna 500 hoogtemeters. Niet verkeerd voor een rit die tijdens de Giro d'Italia zou worden bestempeld als 'volledig vlak'. 

Deze route is een perfecte rit voor de wat geoefendere fietser. Een heerlijke uitdaging om voor het eerst de magische grens van 100 kilometer te doorbreken. Zeker tijdens een evenement als de Giro d'Utrecht voelt het alsof je vliegt. 

150 KILOMETER

 

Utrecht - Utrecht | 150 kilometer

Onze afstand van de buitencategorie. 150 kilometer richting het oosten van Utrecht met een bezoekje aan de heuvelrug. Ook in deze rit maak je aardig wat hoogtemeters, namelijk een slordige 600. Maak je geen zorgen: het is geen bergetappe hoor, maar je hoogtemetertje zal het wel moeten doen. 

Met 150 kilometer is dit dus onze langste afstand, waardoor we deze rit aanraden aan mensen die regelmatig op een racefiets zitten. Een goede basisconditie is vereist, maar wees niet bang om jezelf uit te dagen hoor! Je kan meer dan je denkt en hoe vet is het als je de 150 kilometer weet te voltooien.
Deze afstand doet plaatsen als Baarn, Stroe en Lunteren aan en finisht weer mooi op het Utrecht Science Park in de inmiddels welbekende finishstraat. 

DE DIKKE BANDEN RACE

Graag dragen ook wij ons steentje bij om kinderen op de fiets te krijgen. Daarom organiseren we samen met de welbekende wielerploeg Team Visma-Lease a Bike voor de kinderen (5-8 jaar) een leuke dikke bandenrace op de startlocatie aan de Heidelberglaan. 

Deelname is gratis maar je dient je wel in te schrijven zodat we zicht hebben hoeveel kinderen er mee gaan doen. Na afloop ontvang je een Team Jumbo Visma wielershirt en een medaille ter herinnering.

90 kilometer graveltocht

UTRECHT - UTRECHT | 90 KILOMETER

Binnenkort wordt hier meer info bekendgemaakt over de 90 km gravel route van de Giro d'Utrecht 2023. Hiernaast zie je nu de concept route staan.

Onze partners

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen